De Schelderuiters

De Schelderuiters werd opgericht op 23/08/1973 en is een begrip in Bornem. Het is de perfecte club voor paardenvrienden die houden van mennen, IJslanders, voltige of tuigpaarden. Dankzij onze veelzijdige accommodatie kan je hier terecht om op een leuke manier je hobby uit te oefenen.

Met een uitzonderlijke ligging in de groene long van de provincie Antwerpen, vlakbij De Schelde en De Oude Schelde, zijn de terreinen van de Schelderuiters een mooi startpunt voor ritjes te paard, met de koets, al fietsend of wandelend.

Voor zijn 40e verjaardag werd “De week van het paard” ingericht. Een openluchtfilm, wedstrijd, ponyritjes, het hoorde er allemaal bij!

Het terrein

De Schelderuiters hebben een groot terrein ter beschikking waar alle afdelingen hun sport kunnen beoefenen. Dit gaat van menpistes, over zandpiste en ovaalbaan. Hiernaast is het stemmige clublokaal een geweldige ontmoetingsplaats om op de liefde voor de paarden te klinken en als trefpunt tijdens de verschillende wedstrijden die worden georganiseerd.

Onze wedstrijden

Jaarlijks kun je dan ook terecht voor een typische IJslanderwedstrijd of Belgisch Kampioenschap IJslandse Paarden. Ook de menners pakken uit met hun parcours langs obstakels en hindernissen in hun CAN wedstrijden.