Schelderuiters organiseren nationale topmenwedstrijd in Bornem

In het weekend van 15 juli kwamen bijna 80 spannen naar Bornem

Deze menwedstrijd stond op de kalender enkele weken voor de ponyrijders naar Minden trekken voor hun WK. Een ideale gelegenheid dus om nog eens de puntjes op de i te zetten. Ook twee van onze leden vertrekken naar Minden namelijk Nico Van Praet voor de tweespan pony’s en Jeroen de Schutter voor de vierspan pony’s.
Met bijna 80 deelnemers aan de start over alle categorieën beloofde dit een spannende wedstrijd te worden.
Vanaf vrijdag kwamen de deelnemers toe op onze voorziene campingplaats.
Zaterdag moesten ze van start met de dressuurproef gevolgd door het kegelrijden.
Op zondag was het tijd voor de marathon. Het was grijs maar de weergoden hielden het droog en nadien zelfs zonnig. Bijna 80 aanspanningen liepen door de hindernissen in alle categorieën. Dit alles met de nodige spanning. Op wat materiële schade na kwam iedereen veilig over de finish. Ook heel wat bezoekers vonden de weg naar Bornem en de opkomst was goed want we hadden geen publiciteit gemaakt.

Achteraf konden we terugblikken op een zeer geslaagde editie zowel voor de deelnemers, medewerkers, organisatoren als juryleden. We gaan nu nog eens de cijfers bekijken en bepalen dan wat we gaan doen volgend jaar. Bij deze bedankt aan iedereen die aanwezig was.

Leave a Reply